Uw persoonlijk juweel laten maken? 

Heb je zelf een ontwerp bedacht dat je graag wil laten uitvoeren? Dat kan. Wil je graag een variatie op een juweel dat je hebt gezien op de site? Ook dat kan. Andere mogelijkheden zijn rouwjuwelen, het herwerken van oude juwelen tot iets nieuws, een juweel maken rond een edelsteen die u al hebt. Alle juwelen worden in het eigen atelier gemaakt, wat er voor zorgt dat we heel veel mogelijkheden hebben. Waar nodig wordt specifiek werk (zoals graveringen, het zetten van edelstenen, 3D printen...) uitbesteed aan specialisten.

Hoe gaat het in zijn werk?
Maak een afspraak en we bespreken samen je vraag. Je hoeft nog geen specifiek idee te hebben, maar dat mag uiteraard wel. Ik zal eerst polsen naar de smaak en stijl waar je van houdt. We bekijken de materialen en het budget. Een juweel op maat begint bij 300€.
Heb je oud goud dat je wil gebruiken, dan berekenen we de waarde van het oud goud (dagkoers). Je kan dat bedrag dan aftrekken van het nieuwe juweel dat je laat maken. Hebben de oude juwelen emotionele waarde en wil je hetzelfde goud graag gebruiken, dan moeten we bekijken wat er mogelijk is. Niet alle juwelen kunnen omgesmolten worden en tot een mooi resultaat verwerkt worden. Sommige juwelen worden met de 'verloren was techniek' gemaakt, daar kan geen oud goud voor gebruikt worden. Soms kan het ook leuk zijn om kleine details uit de oude juwelen te recupereren en te laten terug keren in het nieuwe ontwerp. (Gouden tanden worden nooit herbruikt.)
Heb je zelf edelstenen? Dan mag je die uiteraard meebrengen.

Hoelang duurt het voor het juweel klaar is?
Dat hangt helemaal af van het juweel dat u wil. Eenvoudige ontwerpen kunnen op enkele weken tijd klaar zijn. Bij andere ontwerpen zitten we een aantal keer samen om te bespreken of te passen, soms moet een specifieke edelsteen gezocht worden, dan kan het enkele maanden duren. 
halssnoer en oorbellen diamant
"Samensmelting van trouwringen na overlijden van mijn man: Lotte had heel veel respect voor het verhaal achter de trouwringen die ik samen wilde smelten. Het resultaat is heel mooi geworden, fijn en vrouwelijk met van elke trouwring een klein stukje verwerkt in de nieuwe ring. Ik draag hem elke dag en hij tovert dan ook telkens  een glimlach op mijn gezicht. Ik kan hem niet meer missen.

Zoveel oud goud en edelstenen waar ik niets mee deed : Diamonds are forever klinkt dan misschien een beetje afgezaagd, maar de halsketting en de oorbellen - aangepast aan de vorm van  mijn oren -  zijn een hit. Ook hier heeft Lotte heel goed geluisterd naar mijn wensen en met haar input werden we het snel eens over haar ontwerp. Het is een tijdloos klassevol setje juwelen geworden. Een plezier om te dragen. Werken met Lotte is een aanrader voor iedereen, ook indien je zelf weinig of geen inspiratie hebt. Lotte zoekt tot je jezelf vindt in het juweel."
An
"Mijn grootmoeder droeg altijd een mooie sierspeld. Daar groeide het idee dat ik ook zoiets wilde, maar dan een moderne versie met een specifieke betekenis. Het idee van de levensboom sprak me wel aan. Toevallig kwam ik deze tekening tegen op een wijnfles en ik heb onmiddellijk beslist dat ik dit ontwerp als juweel bij Lotte zou laten maken. Ik kende Lotte al omdat ik reeds juweeltjes bij haar had gekocht, en omdat ze steeds mooie creaties maakt. De samenwerking verliep perfect. Ze begrijpt wat ik bedoel, de keuze van het goud, de steentjes, het gehele ontwerp. Het resultaat is dit prachtige juweel dat je zowel als speld en als hanger kan dragen. Dankjewel Lotte."
Martine

"Het zijn de prachtige ontwerpen van Lotte, die mij overhaalden om eindelijk iets te doen met geërfde juweeltjes. Misschien kent U het, een zakje geërfde juweeltjes die je om de één of andere reden niet draagt maar die je ook niet weg wil doen door dierbare herinneringen. Lotte begreep dat en stelde voor de steentjes te recupereren.

Na verschillende zeer productieve, aangename sessies kwamen er twee prachtige ringen uit voort. Door de vorm van mijn vingers, draaien ringen altijd, maar daarvoor had Lotte een uitstekende technische oplossing, kleine bolletjes aan de binnenkant. Ook heeft zij een ring gecreëerd die precies past bij een geërfd, zeer oud medaillon. Daartoe had ik al een eerdere poging laten doen maar dat was geen succes. De ring van Lotte past er wel precies bij, de kleur van het goud…en de vorm, die is klassiek met een moderne twist geworden.

Ik ben super blij dat ik de stap gezet heb en super blij met Lotte’s creaties en draag de ringen met veel plezier en…ook belangrijk…de herinneringen zijn gebleven."

 
Corry
oorbellen uniek design
gouden ringen met diamant

Restauratie - ciseleren

Deze bijzondere opdracht kwam naar mij via het conservatie en restauratie atelier Remmen. Zij kregen een beeld binnen om te restaureren. De kroon van het beeld was in de loop der tijd verschillende onderdelen verloren en die moesten opnieuw gemaakt worden. Ciseleren is de techniek waarin ik me heb gespecialiseerd, dus dat was een kolfje naar mijn hand!


null

null